Вшанування пам’яті загиблих студентів та співробітників університету

Вшанування пам’яті загиблих студентів та співробітників університету

Напередодні 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшанували пам'ять студентів та співробітників Криворізького гірничорудного інституту (а нині Криворізького національного університету), які у 1941-му році вирушили на фронт захищати рідну землю. Урочистий захід відбувався біля меморіалу по вулиці Пушкіна – пам'ятника загиблим студентам та співробітникам КГРІ, який було збудовано в 1985 р. на честь 40-річчя Великої Перемоги. Всім, хто зібрався біля меморіалу, професор Олег Миколайович Сінчук – ідейний засновник цього пам’ятнику, який на той час був проректором університету, розповів цікаву історію його створення.
Минулого року завдяки ініціативі співробітників університету та особистій підтримці Костянтина Павлова і Анатолія Волошина пам’ятний комплекс було капітально оновлено. А цього року мер міста, ректор університету, ветерани, освітяни та спортивна громадськість вшанували пам'ять загиблих воїнів покладанням квітів.
В заході брали участь доценти та професори Криворізького національного університету, які, будучи маленькими дітьми, пережили всі жахи воєнного та післявоєнного часу.
Ми не забуваємо героїзм, жертовність та патріотизм попередніх поколінь Це наша історія. Ми пам’ятаємо!

https://www.youtube.com/watch?v=OqYsIAdwOlw&t=169s