Роль студентства у забезпеченні якості освітньої діяльності в університеті

25 січня 2023 року фахівцями Центру забезпечення якості вищої освіти (далі – Центр) було проведено вебінар для студентської ради університету та відповідальних за якість освіти на факультетах на тему: «Роль студентства у забезпеченні якості освітньої діяльності в Криворізькому національному університеті».
Зважаючи на те, що студентоцентроване навчання передбачає залучення здобувачів до процесу забезпечення якості освітніх послуг, під час зустрічі розглядалися питання щодо впровадження вимог та очікувань здобувачів вищої освіти, їх участі у формуванні та перегляді освітніх програм. Окрім того, фахівці Центру наголосили на важливості процедури акредитації освітньої програми, розкрили сутність нормативних документів, визначили роль гаранта освітньої програми, вказали на актуальність проходження анкетування учасників освітнього процесу та розглянули питання академічної доброчесності. Оскільки залучення студентського самоврядування до розгляду питань якості освіти – це просування й підтримка студентських інтересів у середовищі доброчесності університету, спікери детально зупинились на важливості процедури перегляду освітніх програм та здійснення індивідуальної траєкторії здобувачів вищої освіти.
Завершився вебінар активним обговоренням зі студентстсвом порушених питань, що засвідчило їхній високий інтерес та зацікавлення окресленою темою.